NL | EN

Home > Evenementen

1e Internationale workshop over 'Designerly HRI knowledge: Bridging HRI and Design Research'

04-09-2020

Deze internationale workshop vindt gedurende een halve dag plaats in Napels, Italië, als onderdeel van de 29e IEEE Internationale Conferentie RO-MAN 2020. Deze eerste editie, die als primeur Human Robot Interaction (HRI) en Human Computer Interaction (HCI) samenbrengt, is toegespitst op het onderzoeken van designervormen van kennis in HRI. Met name het concept van kennis op middelhoog niveau komt ter sprake vanuit het specifieke perspectief van onderzoeken op HRI-gebied.

Door perspectieven, benaderingen, methoden, tools, technieken en bijdragen te verkennen -die binnen het concept van kennis op middelhoog niveau vallen- beginnen we een gesprek over wat HRI-ontwerp-epistemologie is (dat wil zeggen: de studie van kenniscreatie) en zou kunnen zijn. Tevens komt aan bod hoe kennis, die is geproduceerd door middel van HRI-ontwerppraktijken, te evalueren en legitimeren is.

Lid van de organisatiecommissie is Nazli Cila, zij is Design onderzoeker en docent vanuit de onderzoeksgroep Digital Life Center van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Meer informatie over inhoud, sprekers, 'call for papers' en deadlines vind je op de website van HRI Design.