NL | EN

Home > Evenementen

WeMakeThe.City 2020

21-09-2020

Maandag 21 september: LIVECAST-marathon van 10 tot 22 uur

Na twee succesvolle edities gaat het WeMakeThe.City festival als biënnale op naar 2025: de 750e verjaardag van Amsterdam. In dit Corona-jaar gaan we in een 12-uur durende LIVECAST-marathon in gesprek over de ongewisse toekomst van onze stad en metropoolregio. Met als thema ‘Reset’, brengen we geniaal denkvermogen, verbeeldingskracht en creativiteit samen om alternatieve visies en handelingsperspectieven te formuleren.

Cruciale vragen

Hoe gaan we het de komende jaren anders doen? Waar moeten we per direct mee stoppen en in welke zaken moeten we stevig gaan investeren? Welke nieuwe financiële modellen en allianties hebben we daarvoor nodig? Hoe maken we samen onze metropool rechtvaardiger, inclusiever, duurzamer, klimaatbestendiger, veiliger, succesvoller en gelukkiger? En bovenal, welke waarden zijn leidend in de beslissingen die we de komende tijd als samenleving moeten nemen?

Uitgangspunt bij deze WeMakeThe.City-marathon is dat de metropool Amsterdam van ons allemaal is; van Nieuw-West en Oud-West, van Almere en Amstelveen, van Zuidoost en Purmerend, van alle bewoners en ondernemers, van ambtenaren en activisten, van minderheden en meerderheden, van de politiek en de buurtcommunities, van jong en oud.

Samen maken we immers de stad van de toekomst van, voor en door iedereen!

Klik hier voor meer informatie over WMT.C 2020 en het gehele programma.

Sprekersbijdrage Digital Life

Lector Somaya Ben Allouch van onze onderzoeksgroep Digital Life werkt mee aan WMT.City 2020! Zij gaat met drie andere experts in op de vraag wat digitalisering van de gezondheidszorg betekent voor de zorg van de toekomst.

Tune op maandag 21 september van 13 tot 14 uur in op de online LIVECAST en reserveer nu al jouw VIP-plaats! #payasyoulike