NL | EN

Home > Nieuws

Digital Life draagt bij aan IoT Olympics

03-03-2016

Op 23 februari organiseerde Glimworm in samenwerking met het Digital Life Lab de IoT Olympics @ het Oosterpark. De IoT Olympics, een initiatief van Glimworm, is een event voor de IoT community. Binnen dit initiatief worden workshops georganiseerd om nieuwe concepten te ontwikkelen om mensen gezond te laten bewegen met  behulp van het Internet of Things.

Op de IoT Olympics @ het Oosterpark Meet Up van 23 februari presenteerde Digital Life onderzoeker Joey van der Bie van de Hogeschool van Amsterdam samen met Info.nl het BAMBEA project en de smartphone app Ooster Hunt. Ooster Hunt is ontwikkeld door studenten van de Hogeschool van Amsterdam in opdracht van Info.nl. Met Ooster Hunt kan je deelnemen aan een speurtocht naar Bluetooth iBeacons. De app bevat puzzels die je moet oplossen voor het vinden van de volgende beacon.

Naast de aanwezigheid van de studenten van de Ooster Hunt app waren ook de studenten van de minor Intelligent Environments aanwezig. Samen met andere deelnemers ontwikkelden zij nieuwe concepten en prototypes om mensen in het Oosterpark met behulp van beacons te stimuleren om gezond te bewegen. De ontwikkelde concepten zullen in toekomstige workshops binnen de IoT Olympics verder ontwikkeld worden.