NL | EN

Home > Nieuws

HipperTx op eigen benen!

15-12-2023

Hipper Therapeutics B.V. heeft de overname van alle aandelen van investeerders HvA Ventures Holding en AMC Ventures Holding afgerond!

Sinds 2020 is het Hipper platform uitgegroeid tot een volwassen digitaal platform voor de ondersteuning van professionals en patiënten in de poliklinische geriatrische revalidatie. De overname van alle aandelen van HvA Ventures Holding en AMC Ventures Holding betekent een belangrijke mijlpaal in de reis van Hipper Therapeutics en geeft het bedrijf de mogelijkheid om de patiëntenzorg verder te revolutioneren.

HvA en AMC Ventures Holding directeur Rudi Rust: 'De reis van Hipper Therapeutics is indrukwekkend geweest. De tijd die we vanaf dag één hebben doorgebracht met het management was nooit saai. We wensen het managementteam het allerbeste met hun spannende missie.'

Wat is Hipper?

Hipper's systeem verbetert de resultaten van patiënten en vermindert het verblijf in revalidatiecentra. Het platform bestaat uit een systeem dat fysieke activiteiten van de oudere persoon op afstand kan meten (dat wil zeggen in de thuisomgeving), een dashboard dat deze informatie visualiseert en een protocol en training voor de professionals. Het Hipper platform geeft therapeuten meer mogelijkheden omdat het objectieve informatie geeft (24 uur per dag, 7 dagen per week) over de fysieke activiteit van hun cliënten. Ook kunnen cliënten inloggen op het platform en hun vooruitgang zien, wat in veel gevallen een motiverende factor is.

Algemeen Directeur Hipper Ben Kröse: 'We hebben het platform (protocol en technologie) ontwikkeld in een aantal onderzoeksprojecten, voornamelijk gefinancierd door Regieorgaan SIA/ NWO. Na het bewijs dat Hipper effectief is (in RCT studie met AUMC), toonden verschillende revalidatiecentra interesse voor verder gebruik. Om verdere verkoop en certificering mogelijk te maken, zijn we Hipper Therapeutics gestart, met hulp van de HvA/AMC Venture holdings. Zij investeerden in het bedrijf waardoor we vlot van start konden gaan.'

Voor wie?

Het platform wordt momenteel gebruikt in zes geriatrische revalidatiecentra voor revalidatie na heupoperaties en voor ouderen met chronisch obstructieve longziekte (COPD). Een opkomende toepassing is het gebruik van het Hipper platform voor de revalidatie van COVID-19 patiënten.

Door wie?

Het bedrijf is opgezet door drie collega's van de HvA: Margriet Pol van de faculteit Gezondheid, Ben Kröse en Michel Oey van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (lectoraat Digital Life), samen met HvA Ventures Holding en AMC Ventures Holding. Sindsdien versterkt Matthijs Alderliefste het team als commercieel manager. De verbinding en samenwerking met de kennisinstellingen HvA en AMC blijft onverminderd sterk. De bij Hipper gedetacheerde onderzoekers blijven er werken, voor een positieve toekomst van de geriatrische revalidatiezorg.