NL | EN

Home > Evenementen

ACM ASSETS 2019

28-10-2019

Dit jaar vindt de 21e editie plaats van het internationale ACM SIGACCESS Congres met het thema 'Computers en Toegankelijkheid' van 28 tot 30 oktober in Pittsburgh, USA.

Deze ASSETS conferentie is het belangrijkste forum voor het presenteren van onderzoek op het gebied van ontwerp, evaluatie, gebruik en onderwijs met betrekking tot computers voor mensen met een handicap en oudere volwassenen. We nodigen originele inzendingen van hoge kwaliteit uit over onderwerpen die relevant zijn voor computers en toegankelijkheid.

Op ACM ASSETS presenteert Joey van der Bie, onderzoeker bij het Digital Life Centre, de Sidewalk navigatie syntax. Via deze syntax is het mogelijk om op een consistente manier uitgebreide en beknopte navigatie instructies te geven. Details over de omgeving, maar ook waarschuwingen over een paal in het wegdek, worden behandeld in deze Sidewalk syntax. De syntax is onderdeel van het EyeBeacons Wayfinding systeem, waarbij door middel van multi-modale berichten mensen met een visuele beperking kunnen navigeren door de openbare ruimte.