NL | EN

Home > Nieuws

28 hardlopers starten met IntelliRun app test

01-07-2016

Maandag 4 juli 2016 starten 28 hardlopers met het testen van de smartphone app 'IntelliRun' die ontwikkeld is binnen het COMMIT/ onderzoeksproject Sensei. De hardlopers dragen bij aan de ontwikkeling van de app door de komende drie maanden tijdens hun voorbereidende training voor de Dam tot Damloop met deze app hard te lopen. 

De app bevat enkele innovatieve features als vermoeidheid detectie in spraak, een nauwkeurige stappenteller en coachings berichten op basis van je persoonlijkheid. 

Met de app verkrijgen de onderzoekers Joan Dallinga (van het HvA/INholland lectoraat Kracht van Sport) en Joey van der Bie (van het HvA lectoraat Digital Life) inzicht in de kenmerken van hardlopen met een app.

Aan de app is de afgelopen 3 jaar hard gewerkt door de onderzoekers én studenten. Zo hebben studenten van Students in Motion 2014 en de minoren Intelligent Environments en Health Technology bijgedragen aan de ontwikkeling. De app is ontwikkeld door de Hogeschool van Amsterdam en haar partners binnen het COMMIT/ onderzoeksproject Sensei: Vrije Universiteit van Amsterdam, Universiteit Twente, Infosys, Almende en Sense Labs.