NL | EN

Over Digital Life

Digital Life is een onderzoeksgroep aan de Hogeschool van Amsterdam, Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Het doel is kennis te ontwikkelen over digitale oplossingen voor het welbevinden van burgers in privé en grootstedelijke omgeving. Binnen ons onderzoek richten we ons op innovatieve en creatieve technologie op het gebied van sensoren en digitale informatie voor gezondheid, welzijn en participatie. De mens staat hierbij centraal.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een multidisciplinair team van onderzoekers, docenten en studenten in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, kenniscentra en afnemend veld. Digital Life integreert onderwijs, onderzoek en kenniscirculatie.

We beschouwen de regio Amsterdam als een ‘Living Lab’: het onderzoek gebeurt niet binnen de muren van de onderzoeksinstelling maar in het veld. Hierdoor wordt de mogelijkheid gecreëerd om op praktijk gerichte en iteratieve wijze innovatieve toepassingen te ontwerpen, testen, implementeren en evalueren in een gebruikersomgeving met “echte” infrastructuur en “echte” bewoners.

prof. dr Somaya Ben Allouch

Lector

prof. dr Ben Kröse

Alumnus

dr Marije Kanis

Alumnus

Saskia Robben

Monique Schaule Jullens

Joey van der Bie

Annette Brons

dr Michel Oey

Leontine Born

Tamara V. Pinos Cisneros

dr Sumit Mehra

Michel Mercera

Alumnus

Ria Peters

Alumnus

dr Margriet Pol

Alumnus

Rémi de Boer

Alumnus

dr Nazli Cila

Alumnus

dr Shihan Wang

Alumnus

Mats Otten

dr. Lamia Elloumi

Sergio Bondietti

dr Nienke Nijhof

Marianne Bossema

Mugdha Patil

Marwan El Morabet

Anne Marleen Olthof