NL | EN

Home > Nieuws

4e DCODE Winter School - Ontwerp voor AI systemen

30-01-2023

Het Europese project DCODE organiseerde onlangs zijn vierde Winter School – van 23 tot 27 januari in Edinburgh, Schotland – over het centrale thema: 'Design for AI systems’. Tijdens deze week was er ook ruimte voor governance vraagstukken over toekomstige AI systemen en hoe je deze kunt ontwerpen, zodat we duurzame bedrijfsmodellen kunnen co-creëren in een digitale samenleving.

Ontwerp voor de toekomst

DCODE is een driejarig EU ITN Marie-Curie onderzoek, dat tot doel heeft om de huidige AI ontwerppraktijk te herzien in relatie tot de digitale, duurzame transformatie van de samenleving. Vanuit het lectoraat Digital Life zijn Mugdha Patil, PhD student, en Somaya Ben Allouch, lector, onderdeel van dit netwerk.

Winter School

Tijdens de Winter School hebben de 15 betrokken PhD studenten een overzicht gegeven van hun voortgang nu het onderzoeksproject halverwege de looptijd is. Naast de kennisinstellingen nemen ook non-academic partners deel aan DCODE, zoals het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, Philips, Open Future en Clearbox AI. Het netwerk wordt binnenkort versterkt met partner BBC.

De volgende DCODE Summer School staat voor mei 2023 gepland en in 2024 is de HvA aan de beurt met de organisatie van een groot eindevent waar we ook alle geïnteresseerde HvA-collega's hopen te zien!