NL | EN

Home > Nieuws

Amstelhuis een perfectvoorbeeld van Living Lab

19-02-2017

Het Amstelhuis is zowel een woonvoorziening voor ouderen in Amsterdam als een mooie praktijkomgeving voor de Hogeschool van Amsterdam (HvA). In interdisciplinaire teams werken studenten, docenten en onderzoekers van de HvA-faculteiten Gezondheid, Maatschappij en Recht, Bewegen, Sport en Voeding en Digitale Media en Creatieve Industrie samen aan verschillende projecten en onderzoeken van het overkoepelende onderzoeksprogramma Urban Vitality. In dit kader organiseren zij verschillende activiteiten voor de bewoners van het Amstelhuis.

Afgelopen zaterdag werden er onder andere gepresenteerd: het 'interactieve schilderij', gemaakt door oud studenten van de HvA die nu een bedrijf hebben op het gebied van interactieve installaties in de zorg; het Vitamine project, waar ouderen thuis gymoefeningen krijgen ondersteund door een tablet; het 'Maatjes' project waarbij studenten en bewoners in een 1 op 1 relatie kijken naar dagelijkse problemen van de ouderen, en het valpreventie project: hier wordt geleerd hoe vallen kan vermijden en hoe je weer moet opstaan na een val. 

Het Amstelhuis is een uniek 'Living Lab' waar de HvA en de eigenaar Cocon Vastgoed samen werken aan innovaties die het mogelijk maken om als oudere zelfstandig te blijven wonen.