NL | EN

Home > Nieuws

Digital Life en HBO-ICT op bezoek bij Motekforce Link

15-12-2016

Op maandag 12 december 2017 bracht een delegatie vanuit Digital Life en HBO-ICT een bezoek aan Motekforce Link. Motekforce Link is een healthtech bedrijf dat virtual reality inzet voor onder meer revalidatiedoeleinden.
Saskia Robben en Aukje de Vrijer waren vanuit hun rol als onderzoekers in het Digital Life project BRAVO over valrisicopreventie erg benieuwd naar de systemen en producten die Motekforce Link in huis heeft. 
Saskia mocht aan den lijve ondervinden hoe het is om getest te worden in de 'Grail'. Dit  is een van de systemen waar Motekforce Link functionele loopgedraganalyses mee kan verrichten. 
Het Grail systeem is de combinatie van een loopband met geïntegreerde bewegingsregistratiesystemen en een semi-cilindrisch scherm waar een virtual reality beeld op getoond wordt. Alle componenten van het systeem worden gesynchroniseerd m.b.v. D-flow software. Hierdoor wordt de loopervaring zeer realistisch. Het systeem kan ingezet worden om mensen uit te dagen van hun normale looppatroon af te wijken, bijvoorbeeld door tijdens het lopen virtuele objecten te moeten ontwijken en daarmee te zien hoe goed bijvoorbeeld de balansfunctie van de persoon is.
Marieke Agterbos en Eric Klok (Game Development) onderzochten de mogelijkheid om een groep internationale studenten aan de slag te laten gaan met een opdracht vanuit Motekforce Link in het kader van het Serious Games en Welfare Technology programma. Het bedrijf heeft aangegeven graag als opdrachtgever te functioneren. Ook voor de minor zorgtechnologie werd een opdracht binnengehaald.