NL | EN

Home > Nieuws

Digital Life feliciteert afstudeerders CMD!

06-07-2021

De maand juli was een spannende tijd waarin het studenten van de opleiding 'Communicatie & Multimedia Design' (CMD), ondanks de corona-pandemie en het onderwijs op afstand, toch gelukt is om tot mooie en bijzondere projecten te komen. Digital Life was bij diverse resultaten betrokken.

Afstudeerprojecten

Zo begeleidde dr Marije Kanis verschillende CMD studenten bij hun afstuderen: van een slimme digitale oplossing om fruit- en groentetelers te helpen bij hun watergeefstrategie (Growficient | Info, Marissa Verdonck - Cum Laude), tot aan een interactieve verhalende QR-beleving om bewoners op een meer positieve wijze bij hoteltoerisme te betrekken (Sweets hotel, Eva Knapper). Elisa Timmerman maakte een digitale keuzehulp voor producten van Omring, een zorgorganisatie voor ouderen.

Onderzoek tijdens pandemie

De pandemie en bijkomende maatregelen maakten het voor studenten lastiger om ontwerp- en gebruikersonderzoek met hun doelgroep te doen. Dit probleem hebben we met de Digital Life onderzoeksprojecten Co-Well en nu Co-Prodigy dan ook met andere en nieuwe creatieve methodes proberen te adresseren. Al met al slaagde Elisa Timmerman er in om uitgebreid onderzoek te doen met ouderen op locatie, wat zich positief heeft vertaald in het ontstane product en het gebruikersgerichte ontwerp.

Aansluiten bij actualiteit

Ook vormde de pandemie zelf een inspiratiebron, zoals met het project over de 'Time Capsule' van Dusanka Prvulovic voor het Archief Museum. Zij ontwierp een interactieve pop-up installatie -inclusief website- die het leven tijdens de pandemie op een nieuwe wijze illustreert en archiveert.

Namens Digital Life feliciteren we deze en alle CMD afstudeerders van harte met hun eindresultaten!