NL | EN

Home > Nieuws

Digital Life is aangesloten bij het landelijke PIT

02-06-2023

Op 1 juni 2023 kwamen twaalf lectoren van hbo-instellingen bijeen, die samen verenigd zijn in het lectorenplatform PIT: Platform Inzet van Technologie voor Gezondheid en Zorg. Het lectoraat Digital Life is ook aangesloten bij dit landelijke platform, deze keer was onderzoeker Lamia Elloumi als afgevaardigde aanwezig.

Digitale zorg

PIT beoogt bij te dragen aan de duurzame implementatie van technologische innovaties in gezondheidszorg en welzijn. Onderzoek, onderwijs en werkveld moeten doelgericht samenwerken om een nieuwe praktijk vorm te geven waarin technologie wordt toegepast. PIT richt zich daarom nadrukkelijk niet alleen op praktijkgericht onderzoek in en met het werkveld, maar ook op samenwerking in onderwijs en nascholing op het gebied van digitale zorg.

Health by Tech

Deze kick-off meeting vond plaats tijdens de conferentie ‘Supporting Health by Technology’ in Enschede. Er bleek onder de aanwezigen veel enthousiasme te zijn om de komende jaren de krachten te bundelen op het gebied van de implementatie van zorgtechnologie. Enkele belangrijke aandachtspunten die specifiek werden benoemd, zijn: gezondheidsvaardigheden, MDR (Medical Device Regulation), educatie en methodieken.

Kortom, enige ‘pit’ is van belang in de zorg!