NL | EN

Home > Nieuws

Digital Life werkt hele maand januari samen met Spaanse ‘researcher-in-residence’

19-01-2023

De onderzoeksgroep Digital Life werkt samen met verschillende Europese partners in het EU-project SO-NUTS. Dit onderzoeksproject richt zich op preventie van ongezonde gewichtstoename en obesitas tijdens de overgang van werken naar pensionering.

Aanpassing leefstijl

Hoewel alle oudere mensen in die levensfase het risico lopen om aan te komen en spiermassa te verliezen, is er een nog groter risico op overgewicht en sarcopenie als gevolg van hormonale veranderingen, status, slechte voedingsinname en lagere niveaus van fysieke activiteit. Toch biedt pensioen een geweldige kans en mogelijkheid om de levensstijl te verbeteren, aangezien oudere volwassenen hun dagelijkse activiteiten al moeten herstructureren.

Researcher-in-residence

Gedurende de maand januari is onderzoeker Paula Collazo Castiñeira van de Pontificale Universiteit Comillas en Hospital Universitario Ramón y Cajal (IRYCIS), Spanje, bij Digital Life op bezoek om samen met HvA-onderzoekers te werken aan dit SO-NUTS project. Het doel is het bevorderen van internationale samenwerking op het gebied van digitale technologieën voor gezondheid en welzijn.

Psychologische expertise

De samenwerking betreft het samen ontwerpen van het MiB platfom vanuit verschillende expertises. De onderzoekers van Digital Life doen dit vanuit digital technologies, Paula Collazo Castiñeira juist vooral vanuit een psychologisch, gezondheidsperspectief.

Einddatum van het onderzoeksproject is pas eind december 2025, maar door de fulltime inbreng van Paula deze maand januari krijgt het onderzoek tussentijds vast een extra kennisinjectie!