NL | EN

Home > Nieuws

Europese subsidie ‘Horizon2020 Marie Sklodowska-Curie’ toegekend aan Digital Life

18-06-2020

Dr. Nazli Cila en dr. Somaya Ben Allouch, beiden werkzaam voor de onderzoeksgroep Digital Life van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), zijn verheugd dat ze als mede-aanvragers de beurs ‘Horizon2020 Marie Sklodowska-Curie Innovative Training Networks’ hebben ontvangen.

Promovendi opleiden

Het project ‘D-CoDE. Fundamentals of Design Competence for Our Digital Future 'heeft tot doel een cohort van 15 promovendi op te leiden in ontwerp, antropologie, mediastudies, wetenschaps- en technologiestudies alsmede data science. Uitgangspunt is om hen hiermee het benodigde holistische inzicht te geven, bedoeld voor het mensgerichte ontwerp van product-service-systemen die mede mogelijk worden gemaakt door Big Data, Machine Learning en Artificial Intelligence.

Prototeams

‘D-CoDE’ introduceert een post-disciplinaire manier van werken genaamd ‘prototeams’: teams van PhD-studenten die werken in een realistische context om toekomstige professionele ontwerprollen en -praktijken te ontwikkelen alsook prototypen, inclusief de wetenschappelijke kennis die nodig is om hen hierbij te ondersteunen.

Europese samenwerking

Aangezien deze onderzoeksuitdagingen zowel diepgaande disciplinaire expertise als kennis vereisen die over sectoren heen loopt, brengt ‘D-CoDE’ een uitzonderlijk team van internationaal vooraanstaande onderzoekers samen in de diverse vereiste vakgebieden. Hieronder vallen de TU Delft (hoofdaanvrager), Umeå Univesity (SE), The University of Edinburgh (VK), Københavns Universitet (DK), Aarhus Universitet (DK), het Transport- en telecommunicatie-instituut (LV), de Hogeschool van Amsterdam alsook Philips.

Tevens zijn niet-academische partners betrokken die hun maatschappelijke, economische en politieke ervaringen aan het project toevoegen naast de inzet van meerdere forums voor de verspreiding van kennis, resultaten en 'best practices'.

Het project gaat officieel van start op 1 januari 2021.