NL | EN

Home > Nieuws

Eyebeacons project bij eindpresentaties themasemester Internet of Things.

02-07-2018

Van februari tot en met juni hebben 12 studenten van het HBO-ICT themasemester Internet of Things gewerkt aan het EyeBeacons project.
De studenten presenteerden woensdag 20 juni in een demo-markt in het Kohnstammhuis hun resultaten aan medestudenten, docenten, onderzoekers en bedrijven.

Binnen het themasemester Internet of Things werken studenten aan een praktijkopdracht en verkennen oplossingen door te itereren met proof-of-concept prototypes.
Met opdrachtgever Bartiméus, expertisecentrum voor mensen met een visuele beperking, hebben de studenten het EyeBeacons platform tijdelijk geïmplementeerd en getest op het Bartiméus terrein te Zeist. Uitdagingen in praktische zaken als het installeren en instellen van een route kwamen hierbij naar voren.
Met opdrachtgever Visio, ook een expertisecentrum voor mensen met een visuele beperking, is een Android versie van de EyeBeacons app gemaakt en is gekeken hoe de EyeBeacons app Visio kan ondersteunen bij rientatie- en mobiliteits training van mensen met een visuele beperking. De resultaten van de studenten worden meegenomen als input voor het Eyebeacons onderzoeksproject.