NL | EN

Home > Nieuws

Geslaagde tweede editie LabFest

22-06-2017

Op 21 mei vond het tweede LabFest plaats. Tijdens deze tweede editie presenteerden de studenten van een aantal labs en minoren van de Faculteit Digitale Media en Creatieve industrie van de HvA de resultaten uit de projecten van het bijna afgeronde semester.

Er waren veel interactieve prototypes te zien en te testen. Een greep uit de projecten die vanuit Digital Life gerelateerde projecten werden getoond: een app die reageert op beaconsignalen die mensen met een meervoudige handicap op hun eigen niveau kan instrueren hoe zij hun dagelijkse rondje oefeningen buiten veilig kunnen volbrengen, een harnas waardoor je geïnstrueerd wordt als sporter om fitnessoefeningen goed uit te voeren, een mobiel platform voor het plug en play gebruik van allerlei sensoren die omgevingsfactoren kunnen meten, en een interface die gegevens uit de KINECT weer kan geven voor de inschatting van het balansvermogen bij ouderen. 

De LabFest expositie met prototypes werd geopend door faculteitsvoorzitter Geleyn Meijer en was vrij toegankelijk voor geïnteresseerden. Studenten waren verrast door de interesse van docenten, andere studenten en opdrachtgevers uit bedrijvan die aanwezig waren op het LabFest.