NL | EN

Home > Nieuws

Het Magische Monster

08-07-2021

Het ‘Magische Monster’ is een ‘smart-toy’ die is ontwikkeld als onderdeel van het project ‘Smart Technologies Empowering Citizens’, een samenwerking tussen de HvA (Ben Schouten van Civic Interaction Design en Tamara Pinos C. van Digital Life), Phillips en mediabedrijf IJsfontein. Het is een knuffel, die gebruik maakt van de sensoren van een ingebouwde smartphone.

Het Magische Monster leert kinderen hoe ze goocheltrucs kunnen uitvoeren waardoor ze tegelijkertijd worden aangemoedigd in het gebruiken en oefenen van de fijne motoriek in beide handen. De complexiteit van de trucs en handbewegingen neemt toe naarmate de kinderen vorderen.

Met dit project wordt onderzocht of zichzelf-aanpassende spelcomplexiteit -aan de hand van slim speelgoed- de motivatie en therapietrouw thuis bevordert voor kinderen met een hersenverlamming.

Op dit moment zijn er twee prototypes ontwikkeld met verschillende materialen, inclusief de mogelijkheid om twee goocheltrucs uit te voeren: een verdwijnende munt en een bal.

Eerste gebruikerstests, die zijn uitgevoerd bij 22 kinderen van 7 tot 12 jaar oud in Amsterdam, wezen op acceptatie van het speelgoed en plezier bij de kinderen. Tegelijkertijd leerden ze hoe ze de goocheltrucs konden uitvoeren alsook de bugs en problemen met het gebruikte materiaal leren identificeren.

Verdere ontwikkeling van beide prototypes omvat de toevoeging van nieuwe goocheltrucs en de ontwikkeling van Artificial Intelligence (AI) algoritmen om de speelervaring te helpen identificeren en wijzigen, evenals het aanpassen van bewegingen zoals schudden.