NL | EN

Home > Nieuws

Hoe houd je de gezondheidszorg in vorm?

22-11-2023

Tamara Pinos Cisneros, onderzoeker en PhD kandidaat bij de onderzoeksgroep Digital Life, werd in november geselecteerd om haar ontwerp-onderzoeksproject voor de gezondheidszorg te presenteren tijdens het Healthcare in Shape symposium voor de CareTech Onderzoekssessie. Het doel van dit symposium was om te reflecteren op de huidige praktijkontwikkelingen en bewustzijn te creëren voor de processen van evidence-based design voor de gezondheidszorg. Locatie was de TU Delft.

Al met al is het Healthcare in Shape symposium het toonaangevende jaarlijkse evenement op het snijvlak van design, technologie en gezondheidszorg. Het verwelkomt alle professionals in de gezondheidszorg, onderzoekers, ontwerpers, beleidsmakers en studenten met een interesse of expertise in het heroverwegen, ontwerpen, implementeren en evalueren van nieuwe oplossingen en strategieën voor een gezondheidszorgsysteem dat in vorm blijft.

Ontwerpers en zorgverleners hebben een gemeenschappelijk doel: individuen, gemeenschappen en samenlevingen in vorm houden door gezondheidskwesties aan te pakken langs een continuüm van welzijn tot ernstige ziekte. Hoe ontwerp je een evidence-based, toekomstbestendig, duurzaam en inclusief gezondheidssysteem van hoge kwaliteit?

De dag begon met NWO-voorzitter Marcel Levi die deelnemers eraan herinnerde, dat onze gezondheidszorg nog nooit zo geavanceerd is geweest. Tegelijkertijd dwingt de druk op de gezondheidszorg tot een radicale heroverweging van de manier waarop we zorg leveren en omgaan met personeelstekorten.

De presentatie van Tamara over haar onderzoeksproject Toys4Therapy werd eveneens enthousiast ontvangen door de deelnemers! Het gaf haar de gelegenheid om haar nieuwste inzichten alsook enkele beperkingen te delen.