NL | EN

Home > Nieuws

Hoe Karel en Annabel de zorg ondersteunen!

15-04-2021

Somaya Ben Allouch, lector bij de onderzoeksgroep Digital Life van de Hogeschool van Amsterdam, mocht op maandag 12 april 2021 na lange tijd éindelijk weer langs komen bij de collega's van zorginstelling ZorgAccent. Met het oog op het onderzoeksproject 'Robotica in de Zorg' was het noodzakelijk om op locatie te gaan evalueren.

Zowel Jeanine Wesselink-Huesken (GRZ verzorgende) als Eefje van Keeken (dementie-coach) van ZorgAccent waren hier bij aanwezig.

Bij deze zorginstelling worden de sociale robots 'Karel' en 'Annabel' ingezet om ouderen te helpen bij hun dagelijkse activiteiten. Ook worden beide robots gebruikt om medewerkers en familieleden te ondersteunen in het aan- en uittrekken van de Persoonlijke Beschermingsmiddelen, die mensen aan moeten doen als ze op bezoek willen bij COVID-patiënten.

Iedereen is zeer enthousaist, dat de robot hierbij van toegevoegde waarde is om zorgprofessionals te ontlasten. Zorgmedewerkers kunnen hun tijd nu gebruiken om aan het bed van cliënten te helpen.

Gelukkig zijn er steeds minder COVID-patiënten bij ZorgAccent, waardoor de robots weer op andere afdelingen ingezet kunnen worden voor de bewoners. En onze hoop is, dat dit de komende tijden zo blijft!

Deze video geeft een goed beeld hoe Karel en Annabel de gehele zorg ondersteunen!