NL | EN

Home > Nieuws

HvA betrokken bij EU KIC plannen

08-06-2014

LifeKIC is een voorstel aan het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) om een Kennis Innovatie Gemeenschap gericht op het thema van gezond leven en actief ouder worden op te zetten.

In 2008 werd door de Europese Commissie het EITopgericht als een nieuw initiatief om de activiteiten van haar onderzoeksprogramma's aan te vullen en ter stimulans van de commercialisering van het onderzoek. De missie van het EIT is "duurzame groei en het concurrentievermogen in Europa te vergroten door het versterken van het innovatievermogen". Het hoofdkantoor is gevestigd in Boedapest, maar het levert haar activiteiten door middel van de creatie van kennis-en innovatiegemeenschappen (KIC's).

Voorstellen om nieuwe KIC's te vestigen zullen in september 2014 worden ingediend. De winnaars worden bekend gemaakt in december. Mits de LifeKIC bod succesvol is zal het zich te vestigen in 2015 en haar werk starten begin 2016.

Elke KIC bestaat uit een netwerk van maximaal zes co-locatie centra gelegen in verschillende Europese lidstaten. Op basis van de onderzoekscapaciteit van deze Colocatiecentra, financiert het EIT de KIC's voor een programma gericht op alle onderdelen van de kennisdriehoek: het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek.

Meer informatie op lifekic.eu