NL | EN

Home > Nieuws

iBEACON experience days

30-08-2014

Tijdens de eerste Nederlandse iBeacon hackathon georganiseerd door Glimworm Beacons (Joint Venture van Glimworm en HvA HOIO Sven Haitjema) en Sanoma werden na twee dagen brainstormen, uitproberen, hacken, programmeren en waarschijnlijk zo nu en dan schelden – uiteindelijk door 10 teams iBeacon ideeën, hacks en zelfs functionerende demo’s gepresenteerd aan een kundige jury. De teams presenteerde alles van manieren om musea aantrekkelijker te maken, socialer te zijn op feestjes, virtuele graffiti te spuiten, reisinformatie te delen allemaal met als gemene deler het gebruiken van iBeacon technologie.

De eerste prijs ging naar Billboard Stories. Met de iBeacon technologie van Billboard Stories wordt het mogelijk reclameborden persoonlijk te maken. Doormiddel van een app en een iBeacon naast een reclamebord kan ‘gezien’ worden wie er langs loopt. Op basis van de voorkeuren van deze persoon wordt een reclame getoond die bij die persoon past.

Ook het team van Sven presenteerde een applicatie: Digital Grafity. Hiermee kan de gebruiker digitale boodschappen achterlaten op willekeurige plekken (waar een iBeacon in de buurt is...)

Meer informatie:

http://glimwormbeacons.com/

http://ibeacon-retail.nl/billboard-stories-wint-ibeacon-experience-days-hackathon/