NL | EN

Home > Nieuws

Koninklijk bezoek én Digital Life bij Muscles2Meet

13-06-2022

Anne Marleen Olthof, docent Immersive Design (VR/ AR/ MR) bij de opleiding Communicatie en Multimedia Design van de Hogeschool van Amsterdam, start in september dit jaar met haar PhD-onderzoek op het gebied van Human-System Integration. Vanuit de HvA wordt zij begeleid door Somaya Ben Allouch, lector bij de onderzoeksgroep Digital Life.

Muscles2Meet

In het kader van deze PhD was Anne Marleen Olthof op 10 en 11 juni aanwezig bij Muscles2Meet 2022, een tweejaarlijks symposium voor PhD-studenten die werken aan neuromusculaire ziekten in Nederland.

Ze leerde in korte tijd een zeer inspirerende groep lab- en klinische PhD onderzoekers kennen van LUMC, Amsterdam UMC, Erasmus MC en Radboud MC. Mogelijk volgt hier nog verdere samenwerking uit gedurende haar PhD. Muscles2Meet is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds, in samenwerking met Spierziekten Centrum Nederland.

Anne Marleen nam deel aan diverse interessante lezingen, bijvoorbeeld over:

 

Prinses Beatrix Spierfonds

Voor Anne Marleen Olthof was dit haar eerste symposium als PhD-onderzoeker waar ze uit persoonlijk oogpunt extra veel belang aan hechtte. Zelf zegt ze hierover: ‘Het was belangrijk voor mij om weer verbinding te maken met mijn persoonlijke geschiedenis met het Prinses Beatrix Fonds (zie het artikel On Caring (I) - Design for Caring) en om samen met promovendi en prinses Beatrix op één lijn te staan.’