NL | EN

Home > Nieuws

Lancering nieuwe startup voor digitale ondersteuning bij geriatrische revalidatie

07-05-2020

De startup Hipper Therapeutics B.V. richt zich op de ontwikkeling en exploitatie van een digitale dienst Hipper ter ondersteuning van zorgverleners en cliënten bij ambulante revalidatie van ouderen. Hipper bestaat uit een systeem, dat op afstand (in de woonomgeving) de fysieke activiteiten van ouderen kan meten, een dashboard dat deze informatie visualiseert en een protocol plus scholing voor de professionals (ergo- en fysiotherapeuten).

Het bedrijf is opgericht door dr Margriet Pol van de Faculteit Gezondheid, prof. dr Ben Kröse en dr Michel Oey van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, samen met Ross Gordon van de HvA (Hogeschool van Amsterdam) Ventures holding en de AMC Ventures holding.

De markt voor geriatrische revalidatie zal de komende jaren enorm groeien, in het bijzonder het aantal ouderen dat in de eigen woning revalideert (ambulante revalidatie). De afgelopen jaren is de Hipper dienst ontwikkeld en bestudeerd in een aantal onderzoeksprojecten aan de HvA en het AMC naar aanleiding van vragen van zorgprofessionals over hun bezorgdheid bij het op afstand meten van de vooruitgang gedurende de revalidatie.

Hipper geeft de therapeuten de mogelijkheid om continu (24 uur/dag, 7 dagen/week) objectieve informatie over de fysieke activiteiten over hun cliënten te verkrijgen. Ook de cliënten kunnen inloggen op Hipper en hun vooruitgang zien. Dit laatste bevordert in veel gevallen de motivatie.

Hipper wordt momenteel ingezet bij een aantal geriatrische revalidatie centra, voor de revalidatie na een heupfractuur en voor ouderen met COPD. Een recente ontwikkeling is de inzet van Hipper voor de revalidatie van COVID-19 patiënten.

Voor meer informatie kun je Ben Kröse mailen of een kijkje nemen op de website van Hipper Therapeutics.