NL | EN

Home > Nieuws

Margriet Pol spreekt op AAATE congres 2019 - Global Challenges in Assistive Technology

09-09-2019

Op de 15e editie van de internationale conferentie AAATE in Bologna, Italië, was Margriet Pol – onderzoeker bij Digital Life – een van de genodigde sprekers. De bijeenkomst, die plaats vond van 27 tot en met 30 augustus 2019, trok ruim 400 onderzoekers en praktijkprofessionals vanuit de wetenschap, zakelijke dienstverlening en industrie. Onderwerp van gesprek: de meest recente innovaties en toekomstvisies als het gaat om ondersteunende technologie in de breedste zin van het woord.

De track waar Margriet Pol op het podium stond, was ‘Assistive Technology – Digital Health and Innovation in Care’. Zij vertelde de toehoorders over de resultaten van de SO-HIP studie: het gebruik van sensortechnologie bij de revalidatie van ouderen na een heupfractuur.

Een heupfractuur komt vaak voor bij ouderen. Veel ouderen hebben daarbij last van valangst, die ouderen ervan weerhoudt te bewegen en hun fysieke dagelijkse activiteiten uit te voeren, terwijl dit juist belangrijk is voor een goed herstel. Binnen de SO-HIP studie is een ergotherapeutische coachingsinterventie ontwikkeld, gebaseerd op cognitief gedragsmatige therapie. Deze wordt ondersteund door sensormonitoring, om de zelf-effectiviteit van ouderen te vergroten en daarmee hun dagelijks functioneren bij de geriatrische revalidatie te ondersteunen.

Het totale congres in Bologna gaf een goed overzicht van thema’s op het snijvlak van technologie en invaliditeit – precies waar ook ons lectoraat Digital Life mede onderzoek naar doet.

Naast de bijdragen van keynotes en overige sprekers was er tijdens de conferentie een interessante ‘Innovation Area’ ingericht om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van producten en prototypes, gerelateerd aan ondersteunende technologie bij uitval.

Klik hier voor een overzicht van alle sprekers en hun bijdragen.

'The Bologna Declaration' vind je hier terug.

Over twee jaar is Digital Life vást weer bij AAATE ….. in Parijs!