NL | EN

Home > Nieuws

'One Size Hurts All'

03-07-2020

Zorgverleners spelen een essentiële rol in tijden van Covid-19. Ze zorgen voor Covid-19 patiënten en zijn daarom eerder besmet met het virus dan anderen. De chirurgische gezichtsmaskers die ze in het ziekenhuis gebruiken, hebben een universele maat. Het gezichtsmasker past niet bij iedereen, waardoor zorgaanbieders niet voldoende worden beschermd zoals ze verdienen.

Kaz Bison, derdejaars student Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), heeft in opdracht van de onderzoeksgroep Digital Life -eveneens aan de HvA- zijn kennis en expertise ingezet op het gebied van zowel Visual Design als User Experience/ Interaction Design om hiermee de universele gezichtsmaskers aan te passen naar een persoonlijke pasvorm.

Door gezichtsmasker-riemen te ontwikkelen, heeft hij bijgedragen aan een betere bescherming tegen het Covid-19 virus. Bovendien zijn de maskers hiermee veel comfortabeler om te dragen. De daadwerkelijke toepassing in de praktijk laat nog even op zich wachten - hiertoe zijn allereerst nog enkele aanvullende verbeteringen nodig.

Al met al gaat ‘one size hurts all’ op termijn gelukkig wel tot het verleden behoren!