NL | EN

Home > Nieuws

Presentatie Digital Life op DDW

03-11-2016

Digital Life lector Ben Kröse presenteerde woensdag 26 oktober het FIT project op het DRIVE festival in Eindhoven. Het DRIVE (Design Research & Innovation) Festival brengt tijdens de Dutch Design Week een overzicht van de CLICKNL onderzoek- & innovatieprojecten alsmede een programma rond Research Through Design.

Het FIT project dat door het Digital Life lab wordt gecoordineerd is een 'cross-over' tussen de topsectoren creatieve industrie (CLICKNL) en de life sciences and health (Health Holland). In het FIT project wordt bestudeerd hoe methodieken uit de creatieve industrie gebruikt kunnen worden om oplossingen te vinden om mensen met dementie zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Specifiek richt het FIT project zich op het probleem dat mensen met dementie en hun (mantel)zorgers in het enorme aanbod aan hulpmiddelen voor thuiswonen met dementie moeilijk de weg kunnen vinden. Hoe kan een 'passende' gepersonaliseerde oplossing worden gevonden?

Labcoördinator Yanti Slaats exposeerde tijdens de Work in Progress tentoonstelling op de Dutch Design Week het onderzoek naar de acceptatie van smart urban farming technologie dat in samenwerking met het Urban Technology onderzoeksprogramma van de HvA is verricht. Dit onderzoek werd uitgevoerd bij verschillende ACIN partners op de Knowledge Mile. Smart urban farming is het telen van voedsel binnen de stadsregio waarbij gebruik gemaakt wordt van innovatieve technologie om plantengroei te ondersteunen. Het onderzoek heeft als doel inzicht te krijgen in de acceptatie van consumenten om thuis zelf thuis groenten te groeien met deze innovatieve technologie.