NL | EN

Home > Nieuws

Prototype voor onderzoek Digital Life gepresenteerd op Expo Minor 'Makers Lab'

11-07-2019

In juni organiseerde de minor 'Makers Lab' een expositie om het werk van betrokken studenten te presenteren. In deze minor hebben ook enkele van deze studenten het project Toys4Therapy ondersteund van Tamara Pinos, onderzoeker bij het Digital Life Centre.

Het doel van de minor is om waardesystemen en conventies ter discussie te stellen - die gerelateerd zijn aan productontwerpen, technologieën en merkstrategieën - aan de hand van kritische vragen rondom ontwerpprocessen: wie heeft baat bij een bepaald ontwerp? Wie niet? Kan het ook anders? Door dergelijke vragen is het de bedoeling een open ontwerpruimte te creëren waar verschillen en alternatieven op een conceptueel én productniveau de kans krijgen.

Het project Toys4Therapy stimuleert kinderen met een spastische hand - als gevolg van een hersenverlamming - om dagelijks thuis oefeningen te doen. Helaas zijn de gangbare fysieke oefeningen voor deze groep van 8- tot 12-jarigen vaak niet uitnodigend, erg saai en ze bevatten teveel herhaling. Bovendien zijn de huidige tools vaak te duur en alleen beschikbaar op speciale revalidatiecentra.

Toys4Therapy combineert zowel digitale als fysieke interfaces die het plezier in spelen weer terugbrengt voor kinderen met een hersenverlamming. Dit draagt bij aan de capaciteiten en therapeutische behoeften van deze kinderen. In dat kader maakten de studenten van de minor een prototype genaamd 'Colour Touch' - dat enigszins doet denken aan de opzet van het spel Twister - om de fysieke therapie spannender en tegelijkertijd efficiënter te maken. Wij zijn blij dat deze studenten enthousiast waren om samen te werken met Digital Life!

'Samen maken we het onzichtbare zichtbaar, het ontastbare tastbaar en het ondenkbare denkbaar'