NL | EN

Home > Nieuws

Saskia Robben presenteert onderzoek op ‘Zorg2025’

19-09-2016

Digital Life onderzoeker Saskia Robben verzorgde dinsdag 13 september 2016 een presentatie tijdens de ‘Zorg2025’ bijeenkomst ‘Zorg op afstand’ in Dauphine.

Onder de titel ‘Een automatisch oogje in het zeil: zorgtechnologie voor thuis’ presenteerde Saskia de ontwikkeling van haar onderzoek op het gebied van sensormonitoring binnen Digital Life. Van monitoring van activiteitenpatronen met simpele sensoren (oa. Health-Lab), via inzet van dezelfde sensoren bij thuisrevalidatie na heupoperatie bij vallen (HIPPER), naar de nieuwste plannen: het voorkomen van vallen door vroegtijdig signaleren van verhoogd valrisico (BRAVO).

Andere sprekers waren Leonard Witkamp, Directeur KSYOS Telemedical Center & Bijzonder Hoogleraar AMC Telemedicine, en Sabine Pinedo, Oprichter van Trombovitaal.
De bijeenkomst was met meer dan 100 deelnemers goed bezocht, en er kwamen interessante reacties op de presentatie. Lees hier het  verslag  over de bijeenkomst van de Amsterdam Economic Board.

Rabobank Amsterdam, Amsterdam Economic Board, SIGRA en de Kamer van Koophandel organiseren de ‘Zorg2025’-bijeenkomsten. Dit zijn netwerkbijeenkomsten voor zorgaanbieders en innovatieve ondernemers in de zorg. Met deze ontmoetingen willen zij partijen in de health sector bijeen brengen en zicht bieden op ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van innovatie in de zorg.