NL | EN

Home > Nieuws

Veilige gegevens in de zorg

27-09-2021

Hipper Therapeutics, de startup die zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van een digitale dienst Hipper ter ondersteuning van zorgverleners en cliënten bij ambulante revalidatie van ouderen, heeft het NEN 7510 certificaat behaald! Dit certificaat staat voor het voldoen aan de eisen van de NEN7510 norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Deze eisen zijn in het belang van de privacy van cliënten en de betrouwbaarheid van de dienstverlening.

De geaccrediteerde auditor van Brand Compliance concludeerde onder andere in haar rapport over Hipper Therapeutics: 'De organisatie is een gedegen fundering aan het leggen voor het managementsysteem, waarbij veel aandacht is voor de behoeften en verwachtingen van belanghebbenden'.

Na het behalen van het certificaat is Hipper Therapeutics zeker niet klaar. Hipper Therapeutics zal de informatiebeveiliging constant blijven verbeteren om het certificaat te behouden. Constante evaluatie en verbetering van het managementsysteem voor informatiebeveiliging is een belangrijke gedachte van de NEN7510.

Hipper Therapeutics is een spin-off van het onderzoeksproject Hipper aan de HvA, UvA en Amsterdam UMC. Vanuit de Hogeschool van Amsterdam zijn onderzoekers van het lectoraat Digital Life betrokken geweest bij dit project, te weten: Ben Kröse -voormalig lector- alsook Michel Oey en Margriet Pol. Hipper helpt bij de revalidatie van ouderen na een medische behandeling door middel van eHealth bewegingsmonitoring.

Wil je meer weten wat NEN7510 voor informatiebeveiliging in de zorg voor jouw zorgorganisatie kan betekenen? Lees dan de whitepaper hierover.