NL | EN

Home > Nieuws

Workshop “De interactieve woonkamer - Guiding Environment”

28-06-2018

Deze week (27 juni) ging een serieus team consortiumleden op een creatieve manier aan de slag met de uitdagingen in het project “De interactieve woonkamer - Guiding Environment”. Doelen waren onder meer om partners hun eigen technologie toe te lichten, maar ook over de grenzen van hun oplossing heen te kijken.

 

Project

“De interactieve woonkamer - Guiding Environment” is een SIA-RAAK project onder leiding van het lectoraat Architecture in Health van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Een van de beoogde resultaten van dit project is het maken van: een omgeving die meedenkt met de bewoner met dementie en zo niet alleen het functioneren van de bewoner kan stimuleren en ondersteunen, maar ook de (mantel)zorg.

 

Workshop

De workshop was georganiseerd door Anne Grave (HAN/TUE), Michel Oey en Saskia Robben (Digital Life).

Onderzoeker Anne Grave (HAN/TUE) presenteerde de eerste resultaten van het behoefteonderzoek (WP1).

Op basis van deze resultaten waren drie persona's ontwikkeld, met elk hun eigen problematiek. De consortiumleden gingen vervolgens in drie groepjes uiteen, om voor hun persona de ideale interactieve woning te ontwerpen.

 

Resultaat

Tijdens het proces en de aansluitende presentaties van de ontwerpen kwamen veel ideeen omhoog, en ontstond er tevens een aardig beeld van de uiteenlopende expertise binnen het consortium.

Het doel was om een discussie te starten richting de eindoplossing (voor het prototype), en er is zeker al een aardige start gemaakt.

 

Meer info over het project: link naar projectpagina