NL | EN

Sensei: Sensor Based Engagement for Improved Health

Home > Projecten > Sensei: Sensor Based Engagement for Improved Health

Bewegen is goed voor de gezondheid: mensen die voldoende sporten en bewegen zijn minder vaak ziek. Maar met alle technologie van tegenwoordig is bewegen in veel situaties niet meer nodig en daardoor minder vanzelfsprekend.

Met het ‘Sensei’ project worden smart phones, bewegingssensoren en cloud computing ingeschakeld om hun gebruikers te motiveren meer en vaker te bewegen – en dit ook vol te houden. Het project verschilt op twee punten van de al bestaande projecten op dit gebied:
- Niet één, maar drie gezondheidsdomeinen – fysiek, mentaal en sociaal – worden gecombineerd;
- In plaats van generieke feedback wordt deze gepersonaliseerd. Dit kan door gebruik te maken van gegevens over de individuele doelen, gebaseerd op in the cloud geaggregeerde gegevens met betrekking tot groepen.

In het domein Media Creatie en Informatie van de Hogeschool van Amsterdam wordt gewerkt aan de analyse van de sensorsignalen en de analyse van het gebruik van sociale media. Het domein Bewegen, Sport en Voeding zal grootschalige gebruikersstudies gaan uitvoeren.

Data verzamelen met 4G

Voor het verzamelen van hardloop data worden o.a. smartphones met 4G internet gebruikt. Deze worden geleverd door KPN en Surfnet binnen het 4G en eduroam pilot programma. Meer over dit programma en de pilot projecten wordt gepresenteerd op 20 november 2014. Toegang is gratis.

SIM SENSEI City Runner app

Voor het verzamelen van bewegingsdata is er in samenwerking met de projecten Sense in the City en de CitySDK een hardloop app gemaakt, die door studenten in de eerste week van februari gebruikt gaat worden.
Lees het nieuwsbericht voor meer informatie over de app.

Beeld & Video