NL | EN

Home > Nieuws

CMD studenten ontwerpen digitale productklapper voor eGilde onderzoek

18-06-2021

Twee studenten van de minor Web Development van opleiding Communicatie en Multimedia Design (CMD) hebben voor het eHealth Gebruikers Gilde onderzoeksproject van Digital Life de productklapper gedigitaliseerd. Onderzoekers Saskia Robben en Michel Oey hebben beide studenten hierin begeleid. Het resultaat is een overzichtelijker aanbod van eHealth toepassingen. Deze klapper kan zorgverleners helpen bij het kiezen van geschikte eHealth toepassingen in de eHealth living labs.

Waarom de productenklapper?

Op dit moment worden veel technologische innovaties in de zorg niet gebruikt, omdat het implementatie proces niet soepel verloopt. Zorgmedewerkers hebben vaak veel aan hun hoofd, lopen al met allerlei apparatuur en willen dan niet ook nog een heel boekwerk aan verschillende eHealth toepassingen bij zich dragen. Door de papieren versie te digitaliseren wordt de productenklapper veel toegankelijker. Juist ook omdat veel zorgmedewerkers al werken met tablets en mobiele telefoons.

Wat kun je vinden in de productenklapper?

In deze productklapper staan eHealth toepassingen die cliënten moeten helpen in het dagelijkse leven. Denk aan kleine sensoren die geplaatst worden om vallen bij ouderen te voorkomen. Of bijvoorbeeld een smartwatch met agenda die ouderen met geheugenproblemen moet helpen.

Hoe werkt de productenklapper?

De digitale productenklapper is makkelijk te gebruiken. Door slim filteren en zoeken kun je snel een geschikte eHealth toepassing vinden voor de client. Je kunt ook direct alle eHealth toepassingen bekijken. Eenmaal op de productenpagina kun je filters aanpassen, producten zoeken en met elkaar vergelijken.