NL | EN

Home > Nieuws

Digital Life in de jury bij Z├╝rich Hogeschool voor de Kunsten

09-07-2019

Marije Kanis, senior onderzoeker bij het Digital Life Centre, is in juni op uitnodiging van de Zürich University of the Arts (ZHDK) in Zwitserland extern jurylid geweest bij het beoordelen van afstudeerprojecten van de Bachelor Interaction Design.
Voorheen waren dezelfde studenten ook naar Amsterdam gekomen om inspiratie op te doen tijdens een werkveld-tour in onze hoofdstad. Ze waren hierin vooral geïnspireerd geraakt in de praktijkgerichte maatschappelijke aanpak.

Tijdens deze studie leren studenten antwoorden te vinden op actuele uitdagingen waar we als samenleving dagelijks aan worden blootgesteld via nieuwe technologie, complexe infrastructuur en interactieve systemen. Ze ontwerpen hiertoe digitale producten en systemen, zoals fysieke installatie en sociale media platforms. Daarnaast ontwikkelen ze interactieve voorwerpen, materialen en omgevingen, evenals hun eigen onderzoeksprojecten.

Enkele voorbeelden van de vele afstudeerprojecten die Marije Kanis heeft gejureerd, zijn:
•    VoteTandem.org: een sociaal platform voor 'inclusief' stemmen
•    Remember: structuur aanbrengen in dagelijkse routines voor mensen met dementie
•    The society of the frozen hour: een tijdmachine voor het nu
•    Datatrack: een mechanisch en tastbaar perspectief op de data industrie.

Alle projecten waren maatschappelijk betrokken en erg van deze tijd (controle over algoritmes en data, sociale inclusie, duurzaam gedrag ...) en blonken uit in presentatie en ontwerp-professionaliteit. Het was een interessante uitwisseling en mooie blik in de keuken van een andere hogeschool.