NL | EN

Home > Nieuws

EyeBeacons genomineerd voor Human Factors NL Award 2019

02-12-2019

Het project EyeBeacons van Joey van der Bie, onderzoeker bij het lectoraat Digital Life van de Hogeschool van Amsterdam, is genomineerd voor de Human Factors NL Toepassingsprijs / Pieter Rookmaaker Prijs 2019.

Deze jaarlijkse prijs is voor projecten die een goed voorbeeld zijn van toepassing van human factors en ergonomie kennis. Volgens de jury draagt EyeBeacons bij aan een duurzame oplossing voor een complex maatschappelijk vraagstuk op het gebied van gezondheidszorg, arbeid en mobiliteit.

Het onderzoeksproject 'EyeBeacons: Wayfinding in Public Spaces' is twee jaar geleden gestart naar aanleiding van vragen van belangenorganisaties, zoals de Oogvereniging en Koninklijke Visio. Zij gaven aan dat de huidige navigatie-apps niet goed gebruikt kunnen worden door mensen met een visuele beperking. Onder leiding van Joey van der Bie, werkzaam bij de onderzoeksgroep Digital Life, is een app ontwikkeld die blinden en slechtzienden helpt om door de stad te navigeren. De gebruiker ontvangt trillingen, geluiden en gesproken tekst op een smartwatch over de obstakels, die hij onderweg tegenkomt.

Op 28 november wordt tijdens het Human Factors NL Jaarcongres 2019 de prijs uitgereikt.

Human Factors NL is een dynamisch platform voor iedereen, die zich bezighoudt met interactie tussen mensen en hun omgeving. Het platform zet zich in voor het ontwikkelen en verspreiden van kennis over Human Factors en ergonomie in Nederland en daarbuiten.