NL | EN

Home > Nieuws

KIEM 2020 aanvraag toegewezen

11-01-2021

De Hogeschool van Amsterdam en het Amsterdam UMC hebben samen met eHealth-bedrijven en zorginstellingen een KIEM 2020 aanvraag toegewezen gekregen. Deze regeling van Regieorgaan SIA stimuleert het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden tussen het mkb en/of praktijkpartners plus hogescholen, universiteiten of andere kennisinstellingen.

Dit onderzoeksproject bestudeert de business case van het toepassen van eHealth technologie voor ambulante geriatrische revalidatie en de bijbehorende eisen voor informatiebeveiliging. Vanuit de HvA zijn het lectoraat Digital Life en de Faculteit Gezondheid bij het project betrokken. Ook HipperTx zit in het consortium.

Kunnen zorginstellingen door het inzetten van eHealth toepassingen zoals Hipper -- een combinatie van technologie en een behandelprotocol voor ambulante geriatrische revalidatie, ontwikkeld aan de HvA en het AUMC -- ook daadwerkelijk hun kosten verlagen in het huidige zorgstelsel? Kunnen eHealth bedrijven voldoen aan de strenge eisen van informatiebeveiliging?

Over een jaar verwachten we de antwoorden te weten!