NL | EN

Home > Nieuws

Wethouder Onderwijs gemeente Diemen neemt proef op de som met robot Hero

04-04-2022

In coronatijd hebben kinderen van Nederlandse basisscholen door het thuisonderwijs leerachterstanden opgelopen. Digital Life onderzoekt hoe de inzet van sociale robotica als een leermiddel kan worden (door)ontwikkeld, ter ondersteuning van leerkrachten en leerlingen in groep 6 van het basisonderwijs.

Een sociale robot maakt gebruik van technologieën zoals spraak-, gezichts- en emotieherkenning. Daarmee kan de robot bepaalde niet-fysieke taken uitvoeren.

REKENROBOT

Dit onderzoek -genaamd SOROCOVA- richt zich vooralsnog op de rekenmodules, zoals plus- en min-sommen uitvoeren maar ook vermenigvuldigen.

PROEF OP DE SOM

Tijdens een recent overleg met de stuurgroep van het project kreeg de betrokken wethouder Onderwijs van gemeente Diemen -Jeroen Klaasse- de kans om te ervaren hoe de sociale robot Hero nu precies te werk gaat. Deze demo werd gefaciliteerd door drie studenten van de opleiding Business IT & Management van Hogeschool Utrecht. Bekijk hier een fragment van deze ‘proef op de som’.

In de komende maanden april, mei en juni gaan kinderen van diverse basisscholen zèlf aan de slag met de robot. We kijken uit naar de resultaten die hieruit volgen!